CroLand.hr
OPG Radić Berry
O nama

O nama

Bobičasta priča

Priča o našem OPG-u počela je 2008. godine kada smo zasadili prve kupine. Danas uzgajamo i jagode, maline, sibirsku borovnicu te aroniju.

Svi nasadi nalaze se na lokaciji zvanoj Bardan, nedaleko od naše obiteljske kuće u Vrbovi. Riječ je o blago nagnutoj površini prema jugu, idealnoj za uzgoj jer su voćke cijeli dan obasjane suncem. Uz gnojidbu prirodnim stajnjakom i primjenom integrirane zaštite dobivamo izvrsne plodove s prirodnim skladom okusa i mirisa.

Prije dvije godine u uzgoju smo počeli provoditi mikorizu, simbiozu korijena i micelija mikoriznih gljiva koja pojačava prehranu bilja, a rezultati su više nego vidljivi. Bujnost nasada je veća, plodovi su krupniji, a biljke zdravije.

Specijalizirali smo se u proizvodnji kupinova vina koje je zbog svog sastava: kiselina, šećera, minerala, antioksidansa, visoke koncentracije željeza i drugih korisnih sastojaka, pogodno za slabokrvne, rekonvalescentne te starije osobe.

Osim prodaje plodova i vina, bavimo se i preradom kupina u džemove, sirupe, sokove, rakiju i liker. Ponosimo se brojnim priznanjima, a najviše srebrnom plaketom osvojenom na ocjenjivanju voćnih vina u sklopu 11. Međunarodnog sajma voćarstva u Donjem Kraljevcu.

Naše proizvode možete kušati i kupiti na kućnom pragu (Vrbova 356), novogradiškoj tržnici i brojnim sajmovima na kojima izlažemo.


Zašto su crne bobice toliko zdrave?

Nevjerojatne crne bobice osvježavajućeg učinka imaju i veliku moć na naše zdravlje. Obiluju vitaminima i mineralima, vlaknima te antioksidansima vrlo učinkovitima u prevenciji brojnih bolesti. Ove male bobice obiluju polifenolima koji pomažu tijelu u borbi sa slobodnim radikalima te sprječavaju bolesti srca i krvnih žila. Snažna ljubičasta boja kupina potječe od antocijana koji svojom snažnom antioksidativnom aktivnošću blagotvorno djeluje na zdravlje, posebice kardiovaskularnog sustava. Izuzetno je važna njegova uloga u prevenciji malignih bolesti.


Zahvaljujući visokom sadržaju prehrambenih vlakana, kupine značajno pridonose smanjenju rizika od dijabetesa, bolestima probavnog sustava poput divertikuloze, a vrijedan su saveznik pri smanjenju suvišne tjelesne mase. Sjemenke kupina, osim vlakana sadrže i visoke razine elegične kiseline. Taj snažni antioksidans na različite se načine bori protiv kroničnih bolesti. Istraživanja su pokala kako kuhanje ne uništava elegičnu kiselinu pa stoga džemovi, kompoti dijele ovo blagotvorno svojstvo sa cijelim plodom kupine. Ovo moćno voće siromašno je kalorijama, ali itekako bogato vitaminima C, E, folnom kiselinom te mineralima kalija, mangana i magnezija. Zahvaljujući nutritivnom sastavu, kupinama se pripisuje protuupalno, antibakterijsko djelovanje na funkcije krvnih žila.

Izrada po vašoj želji

Izrađujemo naljepnice, ambalažu i etikete za naše proizvode po Vašoj želji. Ako Vam treba poklon za poslovne partnere, obitelj ili prijatelje javite nam se s Vašim željama i uputama i izradit ćemo ambalažu prilagođenu posebno za Vas!

Nagrade i certifikati

Tijekom godina prikupili smo velik broj nagrada za izvrsnost i kvalitetu proizvoda.

2020. poslali smo vino na IWSC u London na ocijenjivanje Aronija vino

2019. Srebrna diploma - Međunarodno ocjenjivanje za kupinovo vino iz centra dr. Rudolf Stainer Donji Kraljevac

  • Srebrna diploma za rakiju od aronije - Međunarodno ocjenjivanje voćnih rakija CROAGRO u Zagrebu
  • Priznanje za liker od kupine - CROAGRO u Zagrebu
  • Priznanje za liker od aronije - CROAGRO u Zagrebu


2018. Brončana diploma - Međunarodno ocjenjivanje voćnih vina Donji Kraljevac iz centra dr. Rudolf Stainer

  • Zlatna diploma za kupinovo vino - Kup Andrija Polenik Rešetari
  • Zlatna diploma za aronija vino - Kup Andrija Polenik Rešetari
  • Brončana diploma za kupinovo vino - Oriovita Oriovac

2017. Srebrna diploma - Međunarodno ocjenjivanje voćnih vina Donji Kraljevac iz centra dr. Rudolf Stainer

“Imamo konstantnu potvrđenu kvalitetu za naše proizvode za koje i radimo i analize, jer svake godine se analizira u centru za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Jandroćeva 42 te za koje dobivamo dozvolu za promet vinima, znači kontrolirana kvaliteta, a priznanja to i potvrđuju. Naravno najvažniji su kupci koji kupuju i ponovo se vraćaju te nas preporučuju drugima.”

Prima:

OPG Radić Berry
Vrbova 356
35414 Vrbova
radicdr356@gmail.com
091 516 3590

Preporuke za vas...