CroLand.hr
OPG Reljić
O nama

O nama

OPG Reljić osnovali smo 2015. godine kada smo kupili djelomično zapušten nasad lijeske u malom selu Munije nedaleko od Daruvara. Tada se nasad prostirao na oko 2 ha, a do danas smo kulturi priveli još oko 4 ha zapuštenog poljoprivrednog zemljišta te se nasadi lijeske sada prostiru na nešto manje od 6 ha.


Nasadi se nalaze na južnim obroncima Bilogore, na oko 200 m.n.v., na nagnutim položajima (prosječan nagib preko 10 %) koji su iznimno pogodni za uzgoj lijeske. Uz dvije osnovne sorte - Rimski okrugli i autohtone hrvatske sorte Istarski duguljasti, koje čine preko 95 % svih grmova, manji broj čine i sorte Halški div, Tonda Gentile delle Langhe i Tonda di Giffoni.


Prilikom uzgoja trudimo se držati korak s najsuvremenijim svjetskim saznanjima


Prilikom uzgoja trudimo se držati korak s najsuvremenijim svjetskim saznanjima bilo da se radi o gnojidbi, zaštiti ili pak samoj tehnologiji uzgoja lijeske i proizvodnje lješnjaka. Proizvedene lješnjake sami sušimo (do razine vlage ispod 5 %), čistimo od ljuske, pakiramo te isporučujemo našim vjernim kupcima.
Pored same jezgre lješnjaka u ponudi imamo i dvije vrste ulja. Obje vrste ulja dobivene su mehaničkim postupkom cijeđenja iz jezgre lješnjaka proizvedenih isključivo na našem gospodarstvu. U planu nam je i nekoliko dodatnih proizvoda koji su trenutno u pripremi.


Bilo da ste naš sadašnji ili budući kupac ili Vas jednostavno zanima nešto o samom uzgoju lijeske, nasadu ili lješnjacima, stojimo Vam na raspolaganju!


Nasadi: Munije, 43 290 Grubišno Polje (BBŽ)

Sjedište: Zagrebačka 230, 35 000 Slavonski Brod (BPŽ)

MiBPG: 231 788

Nositelj: Marko Reljić mag.ing.agr

Prima:

OPG Reljić
Munije
43 290 Grubišno Polje
opg.reljic@gmail.com
098 909 2045

Preporuke za vas...