CroLand.hr
Vilin Šapat
O nama

O nama

Imanje je nastalo kao san i potreba gradske djevojke iz Osijeka da se ostvari kroz posao u kojem će izravno surađivati s prirodom, posao je kasnije postao životni poziv a imanje je postalo svojevrsno utočište u kojem vladaju ravnoteža i mir.

Prilikom prve posjete zapuštenom imanju u Požeškom Markovcu najviše pozornosti je privukao prikriveni potok koji teče imanjem, dodatno ju je motivirao da obnovi imanje 2008. godine i krene s ostvarivanjem svog sna.

Kako navodi, krčili su površinu četiri mjeseca, cijelu zimu, uz pomoć "Mavrovićevaca" koji su s obližnjeg imanja Eko-centra "Mavrović" povremeno "ulijetali" velikim traktorom vaditi panjeve.

Očistili su prvih 2000 m2 kako bi nešto započeli. Do sada su prokrčili i priveli kulturi oko 4 ha (od ukupno 15 ha), na kojima uzgajaju razno bobičasto voće (jagode, maline, kupine, ribizle, ogrozde, aroniju), ostalo voće, povrće, žitarice, faceliju za pčelinju pašu.
Krčeći šikare, naišla je na mnoga stabla starih sorti jabuka, višanja, trešanja, šljiva, ringlova, mušmula, oraha, vinovu lozu, stabla divljih jabuka, divljih trešanja, divljih krušaka.

Na rubovima tih šikara raste pravo bogatstvo samoniklog ljekovitog bilja koje beru, suše za čajeve, prave sirupe, ulja i kreme. Od samog početka imanje je stavljeno pod ekološki nadzor.

Prima:

Vilin Šapat
Markovac Požeški 10
34322 Markovac Požeški
info@vilin-sapat.com
0915433208

Preporuke za vas...