CroLand.hr
Seljačko domaćinstvo Stara Baranja
O nama

O nama

U Staroj Baranji doživjeti ćete sve što Vam nudi ovaj poseban baranjski kraj,na najbolji način ćete upoznati ljude,običaje,hranu i vino ovog kraja.

Kod nas možete odsjesti u novoj i staroj autohtonoj panonskoj kući baš kao u dobrim starim vremenima,gdje su Vam na raspolaganju dvokrevetne i trokrevetne sobe u kojima možete prenoićiti i izabrati želite li uz noćenje i doručak, polupansion ili puni pansion. Posebno je zanimljiva stara baranjska kuća iz 1904. godine poznata kao „kuća popa Nikole“, katoličkog župnika koji je u njoj živio do svoje smrti krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. O prošlim vremenima svjedoći i izvorni namještaj sačuvan u prednjoj i zadnjoj sobi kuće.

Naša ponuda

Seosko domaćinstvo Stara Baranja nudi Vam uslugu smještaja, domaće hrane po izboru, degustaciju domaćih proizvoda i vina, druženja i proslave u vinskom podrumu, organizaciju posjeta i izleta, vožnju biciklističkim stazama, rekreaciju na bazenu i još mnoštvo toga po Vašem izboru.

Smještaj

Odsjesti možete u novoj i staroj autohtonoj panonskoj kući gdje su Vam na raspolaganju dvokrevetne i trokrevetne sobe u kojima možete prenoćiti i izabrati želite li uz noćenje i doručak, polupansion ili puni pansion ili možda želite iznajmiti cijelu kuću.

Druženja i proslave

Domaćini mogu Vaše druženje u Staroj Baranji organizirati u kušaoni – konobi stare panonske kuće u najvećem vinskom podrumu u selu, kraj otvorenog kamina i roštilja s ponudom domaćih specijaliteta, kao što su: kobasice, kulenova seka, čvarci, švargl, riblji paprikaš, čobanac, iš-fiš paprikaš, baranjski gulaš, prasetinu, roštilj, peku, uz kušanje domaće rakije i vina i tamburašku glazbu po narudžbi.

Događanja

Manifestacije i događanja

Tijekom godine u Baranji se održavaju  manifestacije koje održavaju povijest, običaje, život u baranjskom kraju:

  • GatorFest i fišijada u Kneževim Vinogradima (lipanj i srpanj)
  • Proljetni vašar u Karancu i Čvarak fest (ožujak i prosinac)
  • Vinski maraton u Zmajevcu (listopad)
  •  Ribarski dani u Kopačevu i Etno susreti Bilje (rujan)
  • Paprika fest u Lugu (listopad)
  • Festival slame u Šećerani (kolovoz)

Za sve navedene usluge i cjelokupnu ponudu molimo Vas obaveznu najavu i rezervaciju termina.

Prima:

Seljačko domaćinstvo Stara Baranja
Glavna 101
31309 Kneževi Vinogradi
starabaranja@gmail.com
098835240

Preporuke za vas...