CroLand.hr
Ekogospodarstvo Orlov put
O nama

O nama

Orlov put se nalazi na iznimno povoljnoj poziciji za bavljenje ekološkom poljoprivredom. Izolirano šumom i udaljeno od prometnica prostire se na oko 7 hektara oranica koje nisu kemijski tretirane niti obrađivane od davne 1988. godine. Površine gospodarstva u samoj su blizini ulaza u zaštićeni Park prirode Kopački rit, a u isto vrijeme samo šest kilometara od Osijeka.

Naziv ovog gospodarstva – Orlov put – dala je sama priroda. Iznad njega tijekom cijele godine možete pratiti prelete orlova i drugih ptica kojima je to svakodnevna tura pri letu unutar zaštićenog Parka prirode Kopački rit.

Na gospodarstvu je u svrhu ekoturizma izgrađena i prva drvena ekokuća u Hrvatskoj građena od trupaca crnog bora i pokrivena baranjskom trskom.

2008.g. Goran Gusak, vlasnik Orlovog puta, proglašen je NAJBOLJIM POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČEM U REPUBLICI HRVATSKOJ na natječaju Ministarstva poljoprivrede RH.


2012.g. Orlov put je dobio ZELENU POVELJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE.

Prenoćište na našem imanju

TRENUTNO NEDOSTUPNO - U FAZI REKONSTRUKCIJE!

Na gospodarstvu je u svrhu ekoturizma izgrađena i prva drvena ekokuća u Hrvatskoj građena od trupaca crnog bora i pokrivena baranjskom trskom.
Ljubiteljima eko i seoskog turizma za smještaj nudimo pet dvokrevetnih soba. Svaka soba izrađena od druge vrste drveta kao što su bagrem, trešnja, jela, jagnjid i crni bor.

Eko radionice za djecu

U cilju podizanja ekološke svijesti kod djece školskog i predškolskog uzrasta na Orlovom putu organiziramo edukativne radionice na kojima se djeca uče o neraskidivoj sponi prirode i čovjeka te važnosti očuvanja okoliša. Također djeci se kroz vlastito iskustvo omogućuje učenje o tradicijskim načinu uzgoja domaćih životinja i proizvodnje.

CIJENA NA UPIT

Eko Proizvodi

Od voća i povrća s našeg gospodarstva izrađujemo dvadesetak gotovih proizvoda, među kojima su džemovi, sokovi, sirupi, ajvar, kečap, kupinovo vino, kiseli krastavci, turšija…
Naši kupci mogu doći i sami si ubrati voće i povrće.
Osim proizvodnjom voća i povrća bavimo se i ekološkim uzgojem domaćih životinja od kojih na tradicionalan način pripremamo gotove suhomesnate i mliječne proizvode.
Posebnost gotovih proizvoda obitelji Gusak je ta da se, osim što su sirovine potpuno ekološki uzgojene, svi proizvode – ručno!

Gastro ponuda

U gastro ponudi gospodarstva možete birati iz bogate ponude roštilja, odojka i janjetine s ražnja, jela ispod peke, kotlovine, domaćeg sira i vrhnja, domaćeg kruha i domaće spravljenih juha, a ako ste ljubitelj ribljih specijaliteta, zasigurno ćete uživati u šaranu s rašlja ili fiš paprikašu.

Naša sjenica prima 150 osoba, pa Orlov put nerijetko bude domaćin raznim feštama i seminarima.

EKO-GASTRO PONUDA „ORLOV PUT“ –BARANJA (cijena na upit)

Atrakcije

Našim gostima pripremili smo i posebnu ponudu – vožnju u starom fijakeru, ili saonicama za zimskih mjeseci, po baranjskim livadama i ritskim šumama.
Također naši gosti imanje mogu obići na konjima.

Prima:

Ekogospodarstvo Orlov put
Biljska šuma 1 Kopačevo
31327 Bilje
orlov.put1@gmail.com
091 526 2665

Preporuke za vas...