CroLand.hr
Muzej Brodskog Posavlja
O nama

O nama

Muzej Brodskog Posavlja opći je muzej koji sakuplja, istražuje i prezentira materijalnu građu i dragocjene nematerijalne fenomene te vodi brigu o sveukupnim baštinskim vrijednostima na  prostoru brodskog Posavlja.

Djelovanje Muzeja temelji se na očuvanju identiteta zavičaja kojeg prezentira i promovira u suradnji i aktivnoj komunikaciji sa zajednicom, poradi dobrobiti svoje raznolike publike, posebice provođenja kvalitetne zavičajne nastave na svim razinama obrazovanja te uspješnijeg uključivanja u turističku ponudu regije.

Uređenjem muzejskog kompleksa sa stalnom postavom, Muzej Brodskog Posavlja namjerava postati značajnim regionalnim muzejom u Hrvatskoj. Uz sakupljanje i očuvanje predmeta baštine i fenomena in situ poticat će se prenošenje znanja i vještina novim naraštajima. Jačim povezivanjem s ostalim baštinskim ustanovama pridonijet će aktivnijem promoviranju vrijednosti i identiteta svoga kraja kako ciljanim turističkim posjetiteljima, tako i putnicima u tranzitu kroz Slavonski Brod i brodsko Posavlje. Muzej planira postati forum za različita promišljanja i potrebe zajednice kojoj godinama profesionalno služi te će poticati njeno sudjelovanje u prepoznavanju, zaštiti i prezentaciji baštine u neposrednom okruženju.

Radno vrijeme:
ponedjeljak – petak:
7.30 h – 15.30 h
Izložba otvorana
ponedjeljak – petak:
10h – 13h
utorak i četvrtak 16h – 19h
nedjelja: 10h – 13h

Prima:

Muzej Brodskog Posavlja
Starčevićeva 40
35000 Slavonski Brod
muzej-bp@sb.t-com.hr
035 44 74 15

Preporuke za vas...