CroLand.hr
OPG Josipović
O nama

O nama

OPG Josipović nalazi se u Gradištu, u blizini Vinkovaca. Bavimo se uzgojem i preradom Aronije. Također uzgajamo i radimo prerađevine od Šipka.

Aronija i Šipak su dva vrlo kvalitetna i zdrava proizvoda koji imaju velike ljekovite učinke.

najjači prirodni antioksidans s deklariranom količinom antocijana
bez dodanog šećera i konzervansa


Aronija je prava riznica biološki aktivnih spojeva, sadrži bioflavonoide, polifenole, sve esencijalne aminokiseline, minerale   i vitamine. Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i "napad" na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprječavajući razvoj kroničnih bolesti.

Antioksidativni kapacitet aronije i njenog soka je mnogostruko veći nego, primjerice, borovnice i ostalih bobičastih plodova poznatih kao rasadnik antioksidansa. Ogromna količina tanina i flavonoida gdje glavnu ulogu ima antocijanin, aroniju čine najjačim poznatim antioksidansom današnjice. Pažljivom obradom voća zadržavaju se svi nutrijenti što je garancija visoke kvalitete soka.
Način uporabe
Preporučuje se uzimati 50-100ml dnevno nakon obroka. Prema potrebi razrijediti s vodom.


DIVLJI ŠIPAK: Biljka koja pomaže u borbi protiv raka, a odlična je za izradu sokova i marmelad


Divlji šipak jedan je od najcjenjenijih biljaka u prošlosti. Smatra se ljekovitom biljkom za mnoge tjelesne probleme. Pomaže tijelu i srcu da ostane zdravo, a postoje dokazi i kako može pomoći u borbi protiv raka.
Šipak sadrži elaginsku kiselinu, antioksidans koji stimulira proizvodnju kolagena što bi značilo da više divljeg šipka u vašoj prehrani znači manje bora na vašoj koži. Najveću primjenu imaju plodovi divljeg šipka koji se obično beru crveni dok nisu potpuno sazreli i previše omekšali. Osim mesa ploda, koriste se i sjemenke.

Kako i gdje brati šipak?

Ako ga ne želite kupovati, divlji šipak možete pronaći na raznim mjestima: uz puteljke i u blizini šuma te na osunčanim staništima, na rubovima livada, pašnjaka, šikarama,… itd.
Divlji šipak berite s rukavicama i u odjeći koju vam nije žao podrapati na trnju. Možete ga brati dok je tek dozreo ili pričekati da omekša od mraza. Dok tek dozrijeva ima u sebi više vitamina C, ali dok je mekaniji bolji je za pekmeze i marmelade. Najčešće se beru plodovi koji još nisu potamnili. Berite divlji šipak bez stapki. Očistite ga od ostatka cvijeća na vrhu ploda i stavite na sušenje. Plodove možete razrezati na pola ili ga sušite cijelog. Ako ćete ga rezati, dobro ga očistite od sjemenki i njihovih dlačica. Najbrži postupak je sušenje u pećnici na 50 stupnjeva, no možete ga ostaviti da se nekoliko dana suši na suncu. Osušeni šipak čuvajte u vrećicama koje će propuštati zrak. Čuvajte ih na prozračnom mjestu i nemojte koristiti duže od jedne godine.


Pozitivna svojstva divljeg šipka


Učinkovit u borbi protiv raka
Sok od šipka u sebi sadrži mnoga antioksidativna svojstva i to tri puta više nego zeleni čaj ili crno vino. Studija izvedena na 48 muškaraca pokazala je da se nakon operacije ili terapije zračenja kod raka prostate, a konzumiranja 235ml soka od divljeg šipka dnevno, širenje i rast ove opake bolesti bitno smanjio. Uz to, nova istraživanja pokazuju kako jedenje ploda ili pijenje soka može spriječiti i uporiti rast nekih vrsta raka dojke.
Smanjuje simptome PMS-a
Šipak uspijeva uravnotežiti razinu estrogena kod žena. Poželjno je da ga se uvrsti u prehranu jer će pomoći u borbi protiv PMS-a i problema povezanih s menopauzom.
Učinkovit protiv impotencije
Sok od šipka može pomoći u poboljšanju protoka krvi kroz tijelo. To stimulira proizvodnju dušikovog oksida koji odmara stanice krvnih žila, a ujedno pomaže i muškarcima koji pate od erektilne disfukcije.
Velika korisnost za rad srca
Ova biljka sprječava nakupljanje plaka na stjenkama arterija koji inače može dovesti do srčanog ili moždanog udara. Ovi učinci pozitivni su i za osobe s dijabetesom koje imaju velik rizik za aterosklerozu. Osim toga normalizira krvni tlak jer razrjeđuje krv i potiče bolji protok do srca.
Zdravlje zubi
Radi antibakterijskih svojstava u šipku, ova biljka sprječava nastanak plaka na zubima. Ujedno smanjuje loš zadah i bolesti desni.
Borba protiv prehlade i gripe
Radi velike količine vitamina C proizvodi od divljeg šipka pomažu u borbi protiv gripe i simptoma prehlade.

Nenad Josipović
K.Tomislava 38
32273 Gradište
nenad_josipovic2000@yahoo.com
mob.0912501002 Nenad
mob 0921771781 Marijana


Prima:

OPG Josipović
K.Tomislava 38
32273 Gradište
nenad_josipovic2000@yahoo.com
091 250 1002

Preporuke za vas...