CroLand.hr
Etno-eko selo Stara Kapela - Tucina kuća
O nama

O nama

Vratite se životu naših baka i djedova, životu stare Slavonije. Provedite svoje slobodne trenutke u miru Stare Kapele na imanju "Tucina kuća", koja je otvorena za posjetu pojedinaca, obitelji, turističkih grupa.

Imanje „Tucina kuća" sastoji se od stare seoske kuće namještene u autohtonom slavonskom stilu s namještajem iz vremena naših djedova i baka, a koja je pretvorena u dvokrevetni apartman, te „štaglja" - dvorišne gospodarske zgrade. Štagalj je nekad služio za smještaj stoke i sjena , te za spremanje kola, poljoprivrednog alata i oruđa. Sjenik na štaglju uređen je kao četvero-krevetni apartman i također opremljen izvornim starim seoskim namještajem.

U prostoru nekadašnje štale uređena je, za goste imanja, gostiona s otvorenim kaminom, masivnim hrastovim stolovima i klupama, šankom od starih hrastovih greda i dasaka, te podom od starih cigli. Uz prigušeno osvjetljenje i pucketanje vatre u kaminu stvoren je idealan ambijent za odmor i uživanje u seoskom okruženju.

lz gostione se prelazi u nadograđeni restoranski prostor kapaciteta 50 osoba, koji je također ograđen i uređen u starinskom stilu, od stare cigle, starih hrastovih greda i crijepa i opremljen masivnim hrastovim stolovima i klupama. Poseban ugođaj ovom dijelu daju veliki stakleni prozori na tri strane restorana koji daju dojam otvorenog prostora.

U štaglju je, vezana na restoranski dio, smještena suvremeno opremljena kuhinja koja Vam omogućava samostalnu pripremu jela.

Imanje „Tucina kuća" ima veliko dvorište s ostalim gospodarskim zgradama, sjenicom za ugodan popodnevni odmor i razgovor uz kavu ili čaj, vanjskom krušnom peći i pečenjarom, voćnjak sa stolovima i klupama te zidanim roštiljem koji omogućuje gostima da sami sebi pripreme jela s roštilja. Gostima je na raspolaganju i ekološki uzgojeno povrće iz vrta, a nude im se i tandem bicikli za vožnju u paru lijepim predjelima ovoga kraja.

Prima:

Etno-eko selo Stara Kapela - Tucina kuća
Stara Kapela 5
35410 Nova Kapela
itucic@gmail.com
098467878

Preporuke za vas...