CroLand.hr
Baranjska kuća
O nama

O nama

Obiteljski etno-restoran, smješten u pitoresknom baranjskom selu Karanac.

Etno restoran Baranjska kuća je obiteljski restoran, smješten u etno selu Karanac, u srcu Baranje, podno vinorodnog Banovog brda.

Uz restoran u kojem su oživljeni stari i već pomalo zaboravljeni recepti od puževa u umaku od kopriva i pečenog bagremovog cvijeta, grah gulaš u zemljanom loncu pa do klasičnih baranjskih specijaliteta kao što su fiš paprikaš, čobanac, šaran na rašljama, perkelt od soma s domaćim rezancima i mnogi drugi.Osim dva prostora u kojima goste poslužujemo zimi (kapacitet od 60 i 70 osoba) raspolažemo i prostranim dvorištem koje se ljeti pretvara u terasu na kojoj gosti mogu uživati.

Restoran je prilagođen i našim najmlađim gostima za koje smo u zatvorenom dvorištu napravili igralište i postavili zanimljive sadržaje za kako bi im osigurali nezaboravnu zabavu. Uz sve to, restoran je i pet-friendly pa ćemo rado ugostiti i Vašeg ljubimca.


U “Ulici zaboravljenog vremena” se nalazi i mlin na kojem meljemo dio svoga kukuruznog brašna, kovačevu kuću građenu na tradicionalan baranjski način - blatom i pljevom te ledaru u  kojoj se nekada čuvao led s Dunava, a iznad nje nalazi se vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijelo selo Karanac, Baranjsku planinu i predivne vinograde.

Sve su radionice u potpunosti opremljene i spremne za rad, te u njima često rade majstori. Zanimljivost Ulice zaboravljenog vremena leži u tome da je paralelna sa ulicom koja je prije gotovo 80 godina nosila ime “Obrtnička ulica”, gdje se nalazilo preko 30 majstora i zanatlija, a među njima i Geza Borbaš koji je 1905. godine napravio prvi kulen, zbog čega je kulen izvorno baranjski proizvod. Cilj Ulice zaboravljenog vremena je prikazati našim gostima sve zanate koji su ili postaju zaboravljeni, te ih vremenom ponovno oživjet


Smještaj

Osluškujte tišinu i iskusite kako su živjeli naši stari

Na samo tri minute vožnje (ili desetak minuta lagane šetnje) od restorana uredili smo sobe "Kod Baje". U 7 soba sa ukupno 19 ležaja pripremili smo Vam sve za ugodan boravak.

U svakoj sobi nalazi se TV prijamnik, WI-FI, a u samom dvorištu osigurana su parkirališna mjesta. Na raspolaganju Vam je i udoban zajednički prostor za doručak i druženja. Nakon ugodno provedene noći, ujutro Vas očekuje bogati autohtoni baranjski doručak.


Prima:

Baranjska kuća
Kolodvorska 99
31315 Karanac
baranjskakuca@gmail.com
095652900

Preporuke za vas...