CroLand.hr

Stancija San Antonio

O nama

O nama

Stancija San Antonio je osnovana 2008. godine u Vodnjanu, a 2009. su posađene prve masline.
Na njoj obrađujemo 7000 stabala maslina, koje su u ekološkom uzgoju, a ulje je ekološki certificirano svjetski priznatim certifikatom, od kojih su najpoznatije slijedeće sorte: Buža ženska vodnjanska, Karbonaca, Istarska bjelica i Leccino.
Maslinici su smješteni na cca 100 metara nadmorske visine i cca 800 metara udaljeni od mora.

Nalaze se upravo na područjima gdje su nekoć bili maslinici u doba Rimljana,te razdoblju koje seže sve do doba starih Etrušćana.

Rimski vojni zapovjednici  su na tom području dobivali zemlju površine cca 50 hektara (710*710 m),a  zvali su ih centurije ili centurijacije. Svaka centurija je bila omeđena cestom tako da na području koje se prostire od Žminja do Valture, još i dan danas imamo rimske centurijacije. One se prostiru preko naših maslinika, a same granice centurijacija se jasno vide na Google Earthu.

Maslinik ukratko

 • 7000 stabala maslina na 27 ha
 • Ekološka proizvodnja
 • Sve masline su pod sistemom navodnjavanja kap po kap
 • Maslinici su pod stalnim nadzorom agronoma

 • Nasadi su u odličnoj kondiciji, izvanredno se dobro razvijaju
 • Vrši se stalni monitoring sastava tla.
 • Akcent proizvodnje je na autohtonim sortama  kao što je Istarska bjelica, Buža ženska   vodnjanska, Buža puntoža, Karbonaca

Uljara

Godine 2014. otvorili smo uljaru i od tada preradjujemo masline za sebe i druge. Prodajemo isključivo ulje naših maslina, nemamo otkup maslina ili ulja od ostalih proizvođača. Možemo se pohvaliti kako imamo jednu od najmodernijih uljara u Europi.

Od mesa i ljuske radimo humus – gnojivo, izdvajamo košticu za grijanje (pelet), vodeni dio isušujemo, od kojeg također radimo gnojivo. Na taj način zaokružujemo kompletan ekološki ciklus prerade gdje nemamo otpada jer sve ponovno koristimo. Uljara na sat preradi oko 2000kg (2 tone) maslina.

Novom tehnologijom dobivamo više zelene boje u ulju, vise polifenola, čišće ulje koje ima i dulji rok trajanja. Naša ulja se nakon prerade obavezno filtriraju i stavljaju u bačve bez kisika (ispunjene su sa dušikom), na taj način produžujemo rok trajanja ulja, te ona mogu trajati do dvije godine. U protivnom, nakon deset mjeseci su užegla i nejestiva.

Nagrade

U protekle tri godine osvojili smo više od 20 zlatnih nagrada sa svjetskih i domaćih natjecanja. Ukupno više od 100 nagrada
Od nagrada ističemo :

 • tri zlatne nagrade i jedno srebro na svjetskom natjecanju maslinovih ulja ˝NYIOOC˝ u New Yorku, SAD iz 2013.
 • tri zlatne nagrade na natjecanju ˝Expo˝u Milanu, Italija 2013.

 • pet zlata sa smotre ˝Maslina˝ u Splitu 2013.
 • zlato i srebro sa međunarodnog natjecanja ekstradjevičanskih ulja u Tokiju, Japan
 • tri zlata i jedno srebro na smotri ˝Maslina˝ u Splitu
 • zlato i srebro na svjetskom natjecanju maslinovih ulja ˝NYIOOC˝ u New Yorku, SAD 2017.
       

2 vrste ulja u 5 različitih okusa

Prva vrsta su monosorte:  Istarska bjelica, Buža ženska vodnjanska, Karbonaca, Leccino.
Druga vrsta je mix ulja. Mix ulja ili ˝blend˝ je ulje koja sadrži više sorti maslinovih ulja.
Ulja se mogu kupiti u sljedećim pakiranjima : plastična boca od 1l i staklene boce od 0,50 l, 0,25 l, 0,10 l i male bočice od 0,01l.

Mala bočica 0,01l

Mala bočica od 0,01 l je jedinstven proizvod na našem tržištu. Bočica je osmišljena tako da sadrži količinu ulja koja je potrebna za začiniti jednu salatu i glavno jelo. Dakle, idealno za ugostitelja kao ponuda na stolu uz objed.

Prima:

Stancija San Antonio
Giovanni A. Della Zonca 35 A
52215 Vodnjan
OIB: 24270062520
info@stancija-st-antonio.hr
098 48 10 30

Preporuke za vas...